01 6545 777

Trendovi u keramici – 6 trendova keramičkih pločica u 2023

Ako trenutno uređujete svoj dom ili razmišljate o istome, izbor keramičkih pločica je bitna stavka. Keramika može otvoriti prostor i učiniti ga življim, ali krivi izbor keramike također može ugušiti prostor i izazvati kontraefekt. Osim što je bitno da pločice ispunjavaju svoju funkcionalnu ulogu, želimo da se one estetski uklapaju u prostor i izgledaju lijepo. Ovdje vam donosimo trenutačne trendove i novitete u svijetu keramike. Koji su to trendovi u keramici za ovu godinu, koje pločice su tražene. Npr. keramičke pločice s uzorkom drveta su trenutačni hit. U ponudi je veliki broj uzoraka, a ono što se nama najviše sviđa su pločice koje će vas svojim izgledom odvesti u Maroko, Portugal ili na jug Španjolske.

One odišu svježinom i orijentalnim elementima, a nude se u raznim bojama uključujući i pastelne nijanse koje su izrazito tražene. Također, tražene su pločice koje izgledaju kao zakrpe, a mogu se kombinirati na interesantan način. 3D i minimalističkim uzorcima sigurno nećete pogriješiti, a dobit ćete kombinaciju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

1 Pločice u imitaciji drveta

Već neko vrijeme popularne su pločice koje imitiraju drvo. Imitacija drveta broj jedan je u izboru keramike već nekoliko posljednjih godina. Drvo kao materijal oduvijek je bilo popularno u izradi namještaja i podnih obloga. Drvo kao materijal ima svoje prednosti, ali i nedostatke. Keramičke pločice u imitaciji drveta spajaju sve dobre strane keramike i drveta. Takvi podovi daju toplinu prostoriji, ugodan izgled drveta i jednostavno održavanje i čišćenje.

keramičke pločice u imitaciji drveta

Ovakve pločice mogu se postaviti u sve prostorije u kojima se obično postavljaju drveni podovi. Npr. ako želite imati u kuhinji drveni pod, a ne sviđa vam se što se takav pod može oštetiti ili teže čistiti. Jednostavno rješenje će biti da stavite keramičke pločice s drvenim uzorkom po želji.

2 Prirodni izgled je in

Trenutni novitet je chevron uzorak koji je jedan od ključnih trendova i ove godine. Pločice su rađene u manjem formatu, a tkz. „francusku rez“ je savršen za stvaranje prirodnog izgleda prostora. Posljednjih nekoliko godina prirodni izgled je in.

Isto tako ne možete pogriješiti s minimalističkim pristupom. Jednostavne, čiste boje uvijek su klasik u opremanju kupaonica. S minimalističkim pristupom uvijek kombinirajte tri do četiri boje u svojoj kupaonici. Za potpuni sklad i ljepotu korištenja takvih kupaonica potrebno je paziti na sve detalje, pa uzmite to i u obzir kada kupujete sanitarije i namještaj za kupaonicu.

3 Keramičke pločice u imitaciji mramora

Sada se na velika vrata vraća i mramor. Slično kao i s drvetom ove pločice spadaju u ono grupu koje oponašaju druge prirodne materijale. Ideja unošenja okoliša u domove je popularna jer nas čini bližima prirodi, a poznato je da priroda djeluje opuštajuće na čovjeka. Sličan efekt je s drvetom kao materijalom i zelenilom.

Zato je korištenje prirodnog kamena poželjno, pogotovo u kupaonici, gdje se većina osoba voli opustiti nakon dugog i napornog dana. Također, mramor u tamnoj boji izgleda vrlo efektivno pa ga prilikom planiranja izgleda vašeg interijera uzmite u obzir. Velika prednost pločica koje imitiraju mramor je njihov bezvremenski izgled koji nikada ne izlazi iz mode.

Klasično, a opet profinjeno. Koliko je to efektivno uvjerite se sami pogledom na priložene slike ili dolaskom u naš prodajni salon.

4 Trendovi u keramici – industrijski izgled betona i metala je i dalje popularan u svijetu keramike

Kao i prirodni izgled drveta ili mramora, industrijski izgled je trend koji je prisutan u svijetu keramike zadnjih nekoliko godina.

Ako izaberete pločice s industrijskim efektom sigurno nećete pogriješiti. Zidovi od opeke i imitacija betona na podovima se sele iz industrijskih pogona u naše domove. Keramika u metalik tonovima je također interesantni novitet na tržištu.

Ako ste malo hrabriji, unesite keramiku s daškom metalnih karakteristika kao npr. bakra u svoje domove. Imitacija metala na pločicama velikog formata dat će vašem prostoru potpuno drugačiju dimenziju od onoga na što ste do sada navikli.

Terakota pločice su se vratile u velikom stilu. One unose prirodne, rustikalne tonove u interijer te pridonose toplini i ugodnosti prostora. Mogu se kombinirati na moderne i nepredvidljive načine kao npr. u velike šesterokute pomiješane s pastelnim tonovima.

5 Nove kombinacije mat i sjajnih pločica

Kombinacija mat i sjajnih pločica na popisu je noviteta i trendova u odabiru keramike. Iako su se do sada kombinirale pločice iste veličine, ali različite boje, dizajneri interijera predlažu novu kombinaciju – pločice iste boje, ali u mat i sjajnoj varijanti. Ova kombinacija rezultira podizanjem i otvaranjem prostora.

6 Keramičke pločice u formatima XXL

Prije je bilo nezamislivo koristiti pločice većih formata kao što je format 60×120. Danas je to traženi format, posebno za kupaonice.

Trend su pločice iznimno velikog formata. Za takve pločice recimo, 160*320 cm, potrebno je nešto više prostora da bi došle potpuno do izražaja.

Karakteristika pločica velikog formata je što daju prostoru jednu dozu dramatike. I što je format veći, to je veći efekt dramatičnosti.

Ovu su trendovi u keramici za ovu godinu. Za više ideja i savjeta posjetite naš prodajni salonu na adresi Brezovička cesta 21c u Zagrebu.

Pošaljite upit za ovim proizvodom

Na upit odgovaramo u najbržem mogućem roku.