Ako trenutno uređujete svoj dom ili razmišljate o istome, izbor keramičkih pločica je bitna stavka. Keramika može otvoriti prostor i učiniti ga življim, ali krivi izbor keramike također može ugušiti prostor i izazvati kontraefekt.

Osim što je bitno da pločice ispunjavaju svoju funkcionalnu ulogu, želimo da se one estetski uklapaju u prostor i izgledaju lijepo. Ovdje vam donosimo trenutačne trendove i novitete u svijetu keramike.

Keramičke pločice s uzorkom su trenutačni hit. U ponudi je veliki broj uzoraka, a ono što se nama najviše sviđa su pločice koje će vas svojim izgledom odvesti u Maroko, Portugal ili na jug Španjolske. One odišu svježinom i orijentalnim elementima, a nude se u raznim bojama uključujući i pastelne nijanse koje su izrazito tražene. Također, tražene su pločice koje izgledaju kao zakrpe, a mogu se kombinirati na interesantan način. 3D i minimalističkim uzorcima sigurno nećete pogriješiti, a dobit ćete kombinaciju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Imitacija drveta broj jedan je u izboru keramike već nekoliko posljednjih godina. Trenutni novitet je chevron uzorak koji je jedan od ključnih trendova ove godine. Pločice su rađene u manjem formatu, a tkz. „francusku rez“ je savršen za stvaranje prirodnog izgleda prostora.

Posljednjih nekoliko godina prirodni izgled je in, a sada se na velika vrata vraća i mramor. Ideja unošenja okoliša u domove je popularna jer nas čini bližima prirodi, a poznato je da priroda djeluje opuštajuće na čovjeka. Zato je korištenje prirodnog kamena poželjno, pogotovo u kupaonici, gdje se većina osoba voli opustiti nakon dugog i napornog dana. Također, mramor u tamnoj boji izgleda vrlo efektivno pa ga prilikom planiranja izgleda vašeg interijera uzmite u obzir. Koliko je to efektivno uvjerite se sami pogledom na priložene slike ili dolaskom u naš prodajni salon.

Keramika koja oponaša druge materijale je apsolutni hit. Kao i prirodni, industrijski izgled je trend koji je prisutan u svijetu keramike zadnjih nekoliko godina. Ako izaberete pločice s industrijskim efektom sigurno nećete pogriješiti. Zidovi od opeke i imitacija betona na podovima se sele iz industrijskih pogona u naše domove. Keramika u metalik tonovima je također interesantni novitet na tržištu. Ako ste malo hrabriji, unesite keramiku s daškom metalnih karakteristika kao npr. bakra u svoje  domove. Imitacija metala na pločicama velikog formata dat će vašem prostoru potpuno drugačiju dimenziju od onoga na što ste do sada navikli.

Terakota pločice su se vratile u velikom stilu. One unose prirodne, rustikalne tonove u interijer te pridonose toplini i ugodnosti prostora.  Mogu se kombinirati na moderne i nepredvidljive načine kao npr. u velike šesterokute  pomiješane s pastelnim tonovima.

Kombinacija mat i sjajnih pločica na popisu je noviteta i trendova u odabiru keramike. Iako su se do sada kombinirale pločice iste veličine, ali različite boje, dizajneri interijera predlažu novu kombinaciju – pločice iste boje, ali u mat i sjajnoj varijanti. Ova kombinacija rezultira podizanjem i otvaranjem prostora.

Za više ideja i savjeta posjetite na u našem prodajnom salonu na adresi Brezovička cesta 21c u Zagrebu.

©2022 FIC d.o.o. | Sva prava pridržana | Izjava o zaštiti osobnih podataka

Log in with your credentials

Forgot your details?